Így készült… Bepillantás alkotómunkámba

Tar Ildikó képzőművész tájképek, csendéletek, versek, fotók. Textilszobrászat magyar alapanyagokkal, ajándéktárgyak, szobrok, textilkövesítés, design. Tikotex workshop és online technikai bemutatók.

Így készült… Bepillantás alkotómunkámba

A tavalyi év a pandémia okán, az alkotók életében is változásokat hozott. 

Hamar rájöttem, hogy eljött az ideje a már rég tervben lévő, videós bemutatók elkészítésének.

2020 márciustól kezdődően, néhány hónap alatt 40 videót készítettem, amelyekben részletes magyarázat mellett, a munkafolyamatokat gyakorlatiasan is bemutattam. Ezt a 40 videót tematikusan rendezett, 16 “tananyag” csomagba rendezve kínáltam kezdő és már haladó “tanítványaim” számára. 

A videós bemutató filmek sikere túlszárnyalta elképzeléseimet. A visszajelzések pedig arról győztek meg, hogy olyan jól sikerült átadnom szakmai tudásom legfontosabb elemeit, hogy teljesen kezdő alkotóknak is sikerült megvalósítani elképzeléseiket a szakszerű magyarázat és a látottak alapján. Erről sok örömteli beszámoló is meggyőzött. Többen elküldték az így készített alkotásaik fotóját. Ha pedig kérdések merültek fel, mindig volt lehetőség konzultációs beszélgetésekre.

Ezen felbuzdulva, idén egyre több ingyenes bemutató film készítésével fogok kedveskedni azoknak, akik új ötletek megvalósítását szeretnék megismerni a TikoTex technika alkalmazása mellett.

2020 szeptemberében új oktatási törvény lépett életbe, ami a művészeti vezetőket is választás elé állította. Én magam is az egyszerűbb megoldás mellett maradva, a továbbiakban már NEM textilszobrász oktatóként minősítem tevékenységem, hanem olyan művészeti vezetőnek, aki technikai bemutatókon adja tovább tudását az alkotó folyamatokat megismerni szándékozóknak.

LÉNYEGÉBEN TEHÁT MINDEN MARADT A RÉGIBEN, CSAK AZ MEGNEVEZÉS VÁLTOZOTT!

Ugyan úgy vannak workshopok, és egyéni, személyre szabott foglalkozások, miután a járványügyi helyzet javulása (a szabályok betartása mellett), lehetővé tette a csoportos összejövetelek szervezését.

Továbbra is fogadok műhelyemben alkotni vágyókat előre egyeztetett időpontokban.

Aki pedig több napot is eltöltene e különleges textilszobrászati technika megismerésével, a TikoTex Művészeti Alkotókör tagjaival, július folyamán erre is van lehetőség, mert a szállás és étkezés biztosított.

Szeretettel várom a személyes találkozók mellett azok jelentkezését is, akik nem tudnak elutazni, hogy részt vegyenek kreatív foglalkozásaimon! Videós bemutató filmjeim garantáltan jó lehetőséget nyújtanak a TikoTex textilszobrászat mesterfogásainak begyakorlására, és a technika nyújtotta alkotói sikerélmény megélése sem fog elmaradni. 😉

Keressetek bizalommal a részletes tájékoztatás végett! Tar Ildikó 06 20 3506050

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük