Bemutatkozás

Tar Ildikó képzőművész tájképek, csendéletek, versek, fotók. Textilszobrászat magyar alapanyagokkal, ajándéktárgyak, szobrok, textilkövesítés, design. Tikotex workshop és online technikai bemutatók.

Szeretettel köszöntelek megújult weboldalamon, kedves látogató!

Ez itt immár, egy kibővített weblap, ami a 2004-óta működő, nevemet viselő honlap és a későbbiekben született, www.tikoart.hu és  www.tikotex.hu összevonásából jött létre.

Ezért jelennek meg textilszobrászati alkotásaim mellett, azokat megelőzően született olajfestményeim is.

2015-ben kezdődött oktatótevékenységem bemutatása is ezeken az oldalakon tekinthető meg.

Verseim és fotóim is ezeken az oldalakon kaptak helyet.

Majd pedig a jelen időben készített újabb festményeim, mellett egyéb technikákkal készített alkotásaimat, és tudásom átadását szolgáló alkotónapok témáit is itt mutatom be .

 

Tar Ildikó születési nevemen, autodidakta, amatőr festőművészként tevékenykedem immár 22 éve, amit a Cserhát Művész Társaság 2015-ben, Aranykéz Díjjal minősített.

Ezt követően kezdtem a textilszobrászat oktatásába.

2016-ban, Magyarországon elsőként, textilművészeti alkotásaimmal, zsűri bizottság előtt sikeresen helytállva, Kortárs Iparművészeti Nagydíjat nyertem.

Ezt követően hoztam létre, oktató tevékenységem népszerűsítésére, és tanítványaim munkáinak bemutatására a TikoTex Művészeti Alkotókört.

2017-ben, egy új, magyar, bevizsgált, egészség és környezetbarát textilszobrászathoz használható alapanyagot kutattam fel, amiből hosszas kísérletezések után állítottam elő olyan kövesítő alapanyagokat, amelyekkel TikoTex alkotásaimat készítem. 

MŰVÉSZETTERÁPIA TikoTex módra

( Tar Ildikó saját ihletésű írása. )

… És hogy mit jelent nekem az alkotás?! …

Fogadjátok szeretettel ebben az ihletett írásomban megfogalmazva;

Ez egy MŰVÉSZETTERÁPIA! …állapította meg lelkesen kedves barátom, amikor elhívtam egyik budapesti foglalkozásomra, hogy ismerje meg a TikoTex kövesítő textil technikát, vagyis a textilszobrászatot, ahogy én csinálom.

Meglepett ez a kifejezés, MŰVÉSZETTERÁPIA,  de rögtön ráéreztem, hogy soha nem is kaphatna ettől találóbb jellemzést, leíróbb magyarázatot, ami így összefoglalja  ennek a könnyen elsajátítható kreatív kikapcsolódásnak a  nagyszerűségét.

Sok évnyi alkotó munkával a hátam mögött, mindig is úgy éreztem, elég néhány ecsetvonás, és már kívül vagyok a pszichén, a napi rutin monoton szürkeségén… és a lelkem szárnyai, egy különös, légies világba repítenek…  Éppen így van ez most is, amikor a textilt belemártom a kövesítő ragasztóba, és hagyom hogy megmutassa milyen irányba szeretne elrepíteni az alkotói szabadság. Elmém egy más dimenzióban formázza kővé dermedővé az alakzatokat, ….ráncokat képez, hullámokat fodroz, kisimítja az egyenetlenségeket…  Majd mikor feleszmélek e nagyszerű utazásból, lelkem kisöpörve, szívem felvidámulva nyugtázza;  Jé! …megint alkottam valami szépet.

Ugyan így működik ez, ha többen alkotunk együtt… Mindenki kilép saját lelkének légies világába… és megragadja… az éppen arra szálló sugallatot…  Majd csak azt veszi észre, hogy kezei mintegy különösen vezérelt tapogatók, átformálják a dimenziókat, és már kész is a csoda!

Könnyű így szárnyalni,  megismerni lelkünk rejtett dimenzióit.

Többen azt mondják ehhez kellek én is…  Talán kezdetben igen. …mert én már sokszor bejártam ezt a lélek-utat a gondolati kiüresedéstől …a csodáig….

Remélem, még sokan meglelik,    lelkük gyógyító kikapcsolódásához vezető utat, e nagyszerű és könnyen elsajátítható, művészetterápiás technikában.

 

 

 

 

A honlapon található összes szöveges és képi tartalom, Tar Ildikó ( TikoTex ) szellemi terméke, amely szerzői jogvédelem alatt áll (ld. az 1999. évi LXXVI. törvényt a szerzői jogról).
Az oldalon található összes tartalom utánközlése csak Tar Ildikó írásos engedélyével lehetséges, a forrás megjelölésével.

 

A TikoTex , levédetett márkanevet,  a Tar Ildikó névből képeztem. Otthoni alkotások mellett nem jeleníthető meg!