GYIK

Tar Ildikó képzőművész tájképek, csendéletek, versek, fotók. Textilszobrászat magyar alapanyagokkal, ajándéktárgyak, szobrok, textilkövesítés, design. Tikotex workshop és online technikai bemutatók.

Kell-e valamiféle előképzettség a textilszobrászat megtanulásához? Van-e korhatár?
Nem kell előképzettség, viszont némi kézügyesség, kreatív érzék, nagyobb sikerélményt garantál. Gyermekeknek már óvodás kortól lehet tanítani csoportos foglalkozás keretében, önállóan 8-9 évesek tudnak dolgozni. Legidősebb tanítványom pedig 85 éves volt.
Hogyan értesülhetek a soron következő workshop helyszínéről, idejéről, tematikájáról? Hogyan lehet jelentkezni?
Részvételi szándék jelzése után, mindenkivel szóban beszélem meg a további részleteket.
Vidéki városokban is lehet szervezni kezdő TikoTex csoportot? Hány fő szükséges, hogy elutazzon technika bemutatóra? Kell-e útiköltséget fizetni ?
Igen, örömmel vállalom vidéken is az TikoTex technika bemutatását. Minimum 6 fő részvétele szükséges. Nem kérek útiköltség díjat
Történt-e valamiféle változás a felnőttoktatási törvény bevezetését követően, a TikoTex textilszobrászat oktatásában?
Igen. Jelentős változások történtek. Online videós bemutatófilmek készítésére váltottam át 2020.09.01-től kezdődően. Ennek másik nyomós oka a Covid miatti pandémiás időszak.
Lesz majd a későbbiekben, a pandémiás időszak elmúltával Budapesten workshop, az előző évekhez hasonlóan?
Erre most még nem tudom a választ. Azonban elsősorban arra törekszem, hogy online videóimban, olyan gazdag tartalmat közvetítsek, hogy azzal maximálisan kárpótoljam mindazokat, akik továbbra is az én útmutatásom alapján szeretnék elsajátítani a textilszobrászatot.
Teljesen kezdők is tudnak önállóan alkotni a videókban látottak alapján? Ha nincs konzultációs lehetőség, milyen segítséget kaphatnak, ha elakadnak?
Több pozitív visszajelzés igazolja, hogy teljesen kezdő alkotók is nagyszerű munkákat mutattak fel, csupán a videókban látottak alapján. Egyszeri ingyenes tanácsadást biztosítok mindenkinek, mindegyik videócsomag mellé.
Hogyan lehet vásárolni alkotásokból és a kerámiagipsz kiegészítőkből?
Az oldalak alján megjelenő üzenet küldési lehetőségre, vagy email címemre lehet írni, mit szeretnél megvásárolni.
Hogy tudom meg az árakat, méreteket? ...akár az alkotásoknál, akár a kerámiagipszeknél?
Árak, méretek, rákattintva a képre alul, vagy külön felsorolásban jelennek meg a képek alatti mezőben.

Hol lesz legközelebb kiállítás? Kik vehetnek részt rajta kiállítóként?
Előre kiírom a hírekben és facebook oldalaimon, hogy hol lesz kiállításom nekem, vagy a TikoTex csoportnak. A csoportos kiállításokon, 2020. szept. 30. előtti tanítványaim vehetnek részt.
Hol lehet élőben is megtekinteni az alkotásokat, ha nincs kiállítás?
Előre bejelentkezés alapján, otthoni galériámban folyamatosan van mód látogatásra, vásárlásra.
Kell-e vállalkozónak lenni, ha elakarom adni az alkotásomat?
Nem kell vállalkozónak lenni, mert saját alkotásokat, tudásanyagot, alanyi jogon, adószámos magánszemélyként is lehet értékesíteni. Tehát elegendő a számlaképesség, viszont nyugtát adni kötelező.
Hol és hogyan lehet a TikoTex textilragasztóhoz hozzájutni?
A gyártó üzleti címén, vagy kereskedelmi forgalomból lehet az alapragasztót (HOLZ 3011) megvásárolni. TikoTex ragasztóvá hígítás, színezés után válik, ugyanis, ha már bármit belekevertem, onnantól kezdve nem nevezhetem a gyártó által előállított néven.
Mennyire biztonságos a magyar textilszobrászati alapanyag?
Biztonsági adatlap tanúsítja, hogy egészségre és környezetre ártalmatlan. Gyermekek is védőfelszerelés nélkül használhatják
Van-e valami különbség a magyar és a holland textilszobrászati kövesítő ragasztó között?
Működésében, felhasználási lehetőségeiben semmi különbséget nem tapasztaltam. Egyedül az ára tekintetében találkoztam lényeges különbséggel, mivel a magyar alapanyag ötöd annyiba kerül.
Ha nincs különbség a magyar és a holland textilszobrászati ragasztó között, akkor miért nevezik másként a technikát?
Üzleti érdeke az importőrnek, hogy a ragasztó nevét használják a textilkövesítő technika, vagyis a textilszobrászat név helyett.

2 hozzászólás

 1. Kovács Józsefné Szonja szerint:

  Üdvözlöm!

  Szeretném az online oktatóanyagot megismerni. Milyen lehetőség van erre?

  • Ildikó Tar szerint:

   Kedves Szonja!
   Örülök, hogy sikerült telefonon megbeszélnünk a részleteket, és már gyakorlatban is megismerted a technikát a videóim alapján. További jó alkotókedvet kívánok! Szeretettel, Ildikó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük