Médiaszereplések

Tar Ildikó képzőművész tájképek, csendéletek, versek, fotók. Textilszobrászat magyar alapanyagokkal, ajándéktárgyak, szobrok, textilkövesítés, design. Tikotex workshop és online technikai bemutatók.

Olajfestmények kiállítása

 

2016 novemberében Hatvanban nyílt kiállításom, ahol olajfestményeim mellett, textilszobrászati alkotásaimat is bemutattam. (cikk a linkre kattintva olvasható)

Tar Ildikó: a sokszínű művészet képviselője – Hatvani Hírlap

1999-ben kezdődő művészi pályafutásom során, 15 éven át az olajfestészetben leltem nagy örömöt. Majd újabb technikák felé nyitottam, melyeket szintén autodidakta módon sajátítottam el. Így a pasztell, üvegfestés, majd pedig az akrillal való festés alapjait. 2015 októberében szembe jött velem egy új technika, a textilszobrászat, amit akkor még csakis a holland paverpol képviseleten keresztül lehetett megismerni Magyarországon. Ezt a technikát is nagyon hamar elsajátítottam, és néhány hétre rá, 2015 október végétől, oktatóként adtam tovább, immár saját ötleteimmel gazdagítva a 3D-s alkotásban rejlő lehetőségeket. Oktató tevékenységem népszerűsítésére, létrehoztam a TikoTex Művészeti Alkotókört, ahol tanítványaim munkáit is bemutatva, közös kiállításokat szervezünk ország szerte. 2017-ben nagy lépést téve, felkutattam egy magyar alapanyagot, amiből kikísérleteztem a holland textilragasztó magyar megfelelőjét. Levédettem a TikoTex márkanevet, és e névvel neveztem el a kereskedelemben is kapható textilkövesítésre alkalmas alapragasztó, általam kikísérletezett formáját. Így született a TikoTex textiltechnika, amit a mai napig is művelek, és videóimban tovább adok.

Tar Ildikó: a sokszínű művészet képviselője – Hatvani Hírlap

TAR ILDIKÓ: A SOKSZÍNŰ MŰVÉSZET KÉPVISELŐJE

VANNAK MŰVÉSZEK, AKIK NEMCSAK EGY ÁGON KÉPVISELTETIK MAGUKAT, HANEM IGYEKEZNEK TÖBB IRÁNYZATBAN IS MEGMUTATNI TEHETSÉGÜKET, KIPRÓBÁLNI KREATIVITÁSUKAT. TAR ILDIKÓ SEM MARADT MEG A FESTÉSZETNÉL, BÁTRAN NYITOTT A SZOBRÁSZAT ÉS MÁS TECHNIKÁK FELÉ.

A Liszt Ferenc Művelődési Házban nyílt tárlata Tar Ildikónak, ahol bárki láthatja: a művész egyszerre több irányzatot is képvisel. Festmények, szobrok és különleges technikákkal készült alkotások sorakoznak a falakon, polcokon. Ezek mind-mind a művésznő érzéseit, gondolatait, s ezzel együtt önmagát tükrözik. A kiállítást Tompa Z. Mihály, az intézményvezető nyitotta meg, aki kitért rá: évek óta ismeri Ildikó munkásságát, ám sokszínűsége miatt máig nem sikerült teljesen kiismerni azt.

Mint mondta, minden kiállítása más és más, mindig új dolgokat próbál ki, ami még izgalmasabbá és érdekesebbé teszi művészetét. Tar Ildikó 16 éven át festett, amit autodidakta módon sajátított el. Műveit azért készítette, hogy kifejezze velük saját magát és mindezt továbbadja másoknak. Jelenleg pedig a textilszobrászatban találta meg azt az alkotási stílust, ami a legközelebb áll hozzá.

Tar Ildikó művészetével nem csak alkotásain keresztül ismerkedhetünk meg, a művésznő mindig szívesen válaszol a kérdésekre, de akár oktatást is vállal.

http://jku.hu/2018/03/08/kove-dermedt-textilek/

2018 februárjában Jászapátiba kaptam meghívást, textilművészeti alkotásaimmal. A város havilapjában megtisztelő helyet kapott a kiállításomról írt beszámoló.

http://jku.hu/2018/03/08/kove-dermedt-textilek/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük