Festményeim 2015

Tar Ildikó képzőművész tájképek, csendéletek, versek, fotók. Textilszobrászat magyar alapanyagokkal, ajándéktárgyak, szobrok, textilkövesítés, design. Tikotex workshop és online technikai bemutatók.

Tar Ildikó olajfestmény 2015. Fehér kócsag 40×50 cm

2015 volt az az év, amikor egyre-másra kerestem valami újdonságot a művészet világában. Belefogtam üvegfestmények készítésébe, majd textilfestékeket vásároltam, hogy különleges, egyedi terítőket készítsek. Olajfestményeimről reprodukciókat készítettünk nyomdai eljárással. Laminált tányér és pohár alátéteket is készítettem. De ez még mindig nem volt elég… Kitaláltam, hogy miért ne jelenhetnének meg festményeim képeslapokon, naptáron, sőt még hűtőmágneseket is készítettem. Nyomdai úton még bögrére, pólóra és egérpadra, sőt puzzle táblára is felkerült néhány alkotásom. 

A nagy ötletvadászat legsikeresebb eredménye azonban egy olyan újdonság megtalálása volt a neten 2015 október elején, aminek nyomban utána jártam, és még aznap ott találtam magam egy workshopon, ahonnét estére egy kész alkotással tértem haza, családom nagy álmélkodására. Ez a technika a textilszobrászat, ami a következő 5 évem egyedüli, meghatározó élménye lett.

http://