TikoTex kövesítő textilragasztó

Tar Ildikó képzőművész tájképek, csendéletek, versek, fotók. Textilszobrászat magyar alapanyagokkal, ajándéktárgyak, szobrok, textilkövesítés, design. Tikotex workshop és online technikai bemutatók.

 

 

 

  2017-ben, egy új, magyar, bevizsgált, egészség és környezetbarát textilszobrászathoz használható ALAPANYAGOT kutattam fel. A gyártó vegyészmérnökkel való konzultációmat követően, ezzel az alapanyaggal való hosszas kísérletezés során kitapasztaltam, a színezési és egyéb hozzáadott természetes adalékok mértékét. Ez lett a TikoTex kövesítő textilragasztó, melyet így már alkalmasnak találtam a munkámhoz használt textilek kövesítésére, ragasztására. (Megvásárolható, online videóanyagban adom át ennek a pontos menetét.)   

Ennek elkészítéséről online tananyagom 1. leckéjében részletes  bemutatót tartok.

Jelentkezni üzenetben, vagy telefonon lehet:

 

Az alapanyag, egy biztonsági adatlappal ellátott, egészségre és környezetre ártalmatlan, univerzális, vízzel hígítható, folyékony polimer. Kézről lemosható, levegőre száradó, színezhető, gyorsan száradó, nagy szilárdságú, kövesített hatást elérő, textilkeményítő ragasztó. Az ezzel kezelt anyagok, még kültéri szobrok formájában, télen-nyáron is minőség romlás nélkül megállják helyüket. A színek fakulása ellen lakkozás alkalmazható. Felhasználhatjuk fa, papír, bőr, gyapjú, selyem, pamut, vászon, üveg, fém, kő, kerámia, gipsz, műanyag, polisztirol, száraz virág és végtelen sok más természetes anyaghoz. Természeténél fogva, csupán a nejlonnal bevont felületekre nem tapad tartósan, hanem arról leválik. 
……………………..……………………..……………………..…….
A gyári alapanyagot NEM a gyári formában használjuk,
 így a gyártónak az a véleménye, hogy azt már nem nevezhetjük eredeti nevén.

Így 2017 tavaszán, fél év kísérletezés után bejelentettem, hogy a Holland Paverpol helyett magyar alapanyagot, az általam kikísérletezett formájú, TikoTex textilragasztót fogom használni a TikoTex textilszobrászatban. Hozzájutni csakis a workshopokon lehet, vagy a készítését bemutató videóanyag megvásárlásával.

Célom megvalósult, és immár 5. éve, egyre több hazai textilszobrász, magyar gyártású textilszobrászati ragasztót használ, nagy megelégedettséggel!

🙂 🙂 🙂

 

És hogy mi az a paverpol?

Sajnos sokan hiszik azt, a most is folyamatos, megtévesztő kampány miatt, hogy maga a paverpol az egy technika, miközben az egy holland textilragasztó neve. Ráadásul éppen olyan adottságokkal bír, mint az általam bevezetett magyar textilszobrászati ragasztó 🙁

Nem győzöm hangsúlyozni (mint valamikori paverpol márka képviseleti oktató), hogy válasszuk külön a technikát a ragasztó márkájától!

Azért nem eredményes még ez a harc, mert olyan anyagi érdekeltségű oktatók állnak a háttérben, akiknek az a céljuk, hogy Magyarországon, ne legyen más néven nevezve továbbra sem a textilszobrászat.

Vagyis mivel szükség szerű számukra, hogy el tudják adni a magyar textilszobrászati ragasztóhoz képest többszörös árú holland alapanyagot, a technikát is a ragasztó nevével fémjelezzék.

Ezek után mindenki szabadon eldöntheti, valóban annyival jobb-e a holland textilszobrászati ragasztó, hogy érdemes jóval többet áldozni rá, mint a magyarra? A nagyobb gond pedig az, hogy a laikusokat simán meg lehet téveszteni. Mert ha valaki nem etikus, eladja a magyar ragasztónkat is  holland köntösben, vagy használja foglalkozásain, miközben továbbra is “paverpol technikának” mondja.

Mindezt nem én találom ki, hanem sajnos több esetről is beszámoltak….

 

2 hozzászólás

 1. Hajdu Lászlóné szerint:

  Üdvözlöm szeretnék ragat vásárolni. Milyen kiszerelésben van és mi a menete a vásárlásnak Köszönöm

  • Ildikó Tar szerint:

   Kedves Rózsa!
   Nem a ragasztót forgalmazom, hanem a technikát, amiben a tanítványaim kapnak hozzáférést a ragasztóhoz is.
   Online videóanyagot tudok ajánlani, amiben Ön saját maga tudja elkészíteni a TikoTex textilragasztót.
   Üdvözlettel, Tar Ildikó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük