TikoTex kövesítő textilragasztó

Tar Ildikó festőművész tájképek, csendéletek, versek, fotók. Textilszobrászat magyar alapanyagokkal, ajándéktárgyak, szobrok, textilkövesítés, design. Tikotex workshop és online technikai bemutatók.

2017-ben, egy új, magyar, bevizsgált, egészség és környezetbarát textilszobrászathoz használható alapanyagot kutattam fel, melyet a gyártó vegyészmérnökkel való konzultációmat követően, alkalmasnak találtam a munkámhoz használt textilek kövesítésére, ragasztására.

Ennek elkészítéséről online tananyagom 1. leckéjében részletes  bemutatót tartok.

Jelentkezni üzenetben, vagy telefonon lehet:

 

Az alapanyag, egy biztonsági adatlappal ellátott, egészségre és környezetre ártalmatlan, univerzális, vízzel hígítható, folyékony polimer. Kézről lemosható, levegőre száradó, színezhető, gyorsan száradó, nagy szilárdságú, kövesített hatást elérő, textilkeményítő ragasztó. Az ezzel kezelt anyagok, még kültéri szobrok formájában, télen-nyáron is minőség romlás nélkül megállják helyüket. A színek fakulása ellen lakkozás alkalmazható. Felhasználhatjuk fa, papír, bőr, gyapjú, selyem, pamut, vászon, üveg, fém, kő, kerámia, gipsz, műanyag, polisztirol, száraz virág és végtelen sok más természetes anyaghoz. Természeténél fogva, csupán a nejlonnal bevont felületekre nem tapad tartósan, hanem arról leválik. 
……………………..……………………..……………………..…….
A gyári alapanyag csak addig HOLZ3011, amíg a gyári formában használjuk!

De mivel mi hígítjuk, és színezzük, így a gyártónak az a véleménye, hogy azt már nem nevezhetjük eredeti nevén.

Így mivel 2017 tavaszától, fél év kísérletezés után bátorkodtam bejelenteni, hogy a Holland Paverpol helyett, a Vodicska Kft. által ajánlott HOLZ3011 magyar alapanyagot fogom használni a TikoTex textilszobrászatban.

Így mostantól az elnevezését is e szerint, az eredeti tervemhez igazítom.  …mert ugyebár én nem egy ragasztóreklám, hanem a TikoTex márkanév tulajdonosa vagyok!

Célom megvalósult, és immár 4. éve, egyre több hazai textilszobrász, magyar gyártású textilszobrászati ragasztót használ, nagy megelégedettséggel!

🙂 🙂 🙂

Igaz… bejelentésem után pár hónappal,( miután a rivális támadások kezdtek alább hagyni), nem túl korrekt módon, egy akkor Soudal 64A gyorskötésű faragasztót használó vezető textilszobrász oktató is (akinek bizalommal elmondtam a kísérletezéseim eredményét), átvette a HOLZ3011 ragasztó használatát. Még pedig oly módon, hogy webshopjában, saját logójával ellátva, forgalmazni kezdte, úgy mint aki maga járta ki ennek a folyamatnak rögös útját. Így az óta jutalékot is ő kap a gyártótól. Én megelégszem azzal, hogy célom megvalósult. A HOLZ3011-et pedig sok festékbolt forgalmazza jobb áron is, mint az, aki ravaszul kitulajdonította magának. Vagyis mindez nem változtat a lényegen!

 

 

És hogy mi az a paverpol?

Sajnos sokan hiszik azt, a most is folyamatos, megtévesztő kampány miatt, hogy maga a paverpol az egy technika. 🙁

Nem győzöm hangsúlyozni (mint valamikori paverpol márka képviseleti oktató), hogy válasszuk külön a technikát a ragasztó márkájától!

Azért nem eredményes még ez a harc, mert olyan anyagi érdekeltségű oktatók állnak a háttérben, akiknek az az érdekük, hogy Magyarországon, ne legyen más néven nevezve továbbra sem a textilszobrászat.

Vagyis mivel szükség szerű számukra, hogy el tudják adni a magyar textilszobrászati ragasztóhoz képest 5x-ös árú holland alapanyagot, a technikát is a ragasztó nevével fémjelezzék.

Ezek után mindenki szabadon eldöntheti, valóban annyival jobb-e a holland textilszobrászati ragasztó, hogy érdemes jóval többet áldozni rá, mint a magyarra. 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük