Hűség, becsület, tisztesség…. ?!

Tar Ildikó képzőművész tájképek, csendéletek, versek, fotók. Textilszobrászat magyar alapanyagokkal, ajándéktárgyak, szobrok, textilkövesítés, design. Tikotex workshop és online technikai bemutatók.

Hűség, becsület, tisztesség, igazságosság, szeretet, türelem, jóság, irgalmasság, szelídség…. ?!

Egyre többször teszem fel magamban a kérdést;

Hol vannak ma azok az emberi mivoltunkat nagyban minősítő alapvető tulajdonságok, amelyek hiányában csupán érdekkapcsolatokra és színlelt barátságokra vagyunk képesek?!

2015 októberében úgy változott meg az életem, hogy az addig visszahúzódó alkotó életből, kiléptem a nyilvánosság elé. Alkotó csoportokat szerveztem, ahol évek alatt több száz emberrel foglalkozva adtam át kreatív tapasztalataim, gyakorlati tudásom legjavát. Szemem előtt mindig az lebegett, hogy segítsek hasonló boldogságot átélni, az engem bizalommal megkereső alkotni vágyóknak, hasonlóan ahhoz, mint azt magam is átélem minden új mű születésekor.

Sokféle emberi természetet ismertem meg, sokat tanulva a negatív tapasztalatokból.

Sokszor gondolkodtam azon, hogy feladom, ez nem nekem való feladat.

DE úgy gondoltam, ezek után majd kevésbé leszek nyíltszívű, egyenes, önzetlen….. Vagyis könnyebben tudok majd változtatni az ösztönös jóindulatúságomon. Nos… ez nem így történt. A világ körülöttem egyre önzőbb, énközpontúbb, hálátlanabb, kegyetlenebb lett, én pedig egyre többször bántam meg, hogy jóindulatot, irgalmasságot, segítőkészséget, önzetlenséget mutattam azok felé, akik úgy tűnt méltók erre.

VÁLTOZÁS, változtatás előtt állok. Jobban meg kell szűrnöm, kinek adom át új ötleteimet, kinek engedem felhasználni a tőlem látottakat. Igényt fogok tartani a szerzői jogaimra, és nem fogom méltányolni a méltánytalanságot, árulást, hűtlenséget, irigy rosszindulatot alkotó csoportjaimban.