Szivárvány az égen

Tar Ildikó képzőművész tájképek, csendéletek, versek, fotók. Textilszobrászat magyar alapanyagokkal, ajándéktárgyak, szobrok, textilkövesítés, design. Tikotex workshop és online technikai bemutatók.

A SZIVÁRVÁNY ISTEN SZÖVETSÉGE AZ EMBERREL, NEM PROPAGANDA!

Szivárvány Hajdúböszörménynél (Fotó, Czeglédi Zsolt, MTI )

 

Isten teremtette a szivárványt, és jelül adta nekünk, mind egy biztosíték, hogy nem lesz többé özönvíz! Aki ezt másnak nézi, használja, lelke rajta, de a Jézus követőknek, egy ugyan az a jelentése, így én is Istent dicső alkotását látom benne.

Az, hogy a világot mozgató gonosz erők mire használja, NEM változtatja meg Isten igazságát! Azonban jó tudni, hogy veszélyes dolog játszani ilyesmivel, mert könnyen ellene fordulhat a jogtalan használóknak.

„És lészen, hogy mikor felhővel borítom be a földet, meglátszik az ív a felhőben. És megemlékezem az én szövetségemről, mely van én közöttem és ti közöttetek, és minden testből való élő állat között; és nem lesz többé a víz özönné minden testnek elvesztésére.”(Mózes első könyve 9. fejezet, 14-15. vers)

Noé és családja, mikor kijöttek a bárkából, oltárt építettek, mert Isten kegyelméből egy második esélyt kapott a bűnbe merült világ. Ígéretet tett és szövetséget kötött velük, hogy többé nem lesz vízözön.

Ennek a szövetségnek a jele a szivárvány, melyre majd minden ember ma is rácsodálkozik és ámulattal szemlél. De kinek jut ma eszébe ez a szövetség és a benne rejlő tanítás?

Fotó, Dósa Elek Levente

A tudósok szerint a szivárvány nem más, mint fénytörés. Az esőcseppeken megtörik a fény, majd spektrumára bomlik. Vagyis, nem több és nem kevesebb, csak egy optikai jelenség. Nem kell hozzá más, csak napfény és esőcseppek, de öntözőcső segítségével mi magunk is készíthetünk szivárványt. Na és? Min változtat az, hogy a tudomány megtudja magyarázni?A gyermek foganását, magzati életének egyre apróbb rezdüléseit is megismerte mára az ember a tudomány által, mégsem bizonyít ez mást, mint Isten kikutathatatlan csodái egyikének közelebbről való megismerését. 

DE MIÉRT LETT A SZIVÁRVÁNY EGY OLYAN PROPAGANDA SZIMBÓLUMA, AMI ALÁ CSUPÁN AZ EMBERISÉG TÖREDÉKE ÁLL BE?

A napokban beszélgettem egy kedves ismerősömmel, aki elmesélt egy számomra nagyon kedves történetet. 

Évekkel ez előtt vásároltak egy szép, színes esernyőt, ami a szivárvány színeiben pompázott. (Akkoriban ezek a színek még nem jelentettek semmi egyebet, az Isteni szövetségen kívül, vagyis még nem “lopták” el egy ideológiai defekt megkedveltetésére.) Mivel ismerősöm gyakorta hord nyáron is esernyőt a tűző napon, kezébe akadt ez a régi ernyő, és gond nélkül kiment vele az utcára. Fel sem tűnt neki eleinte a sok rácsodálkozó tekintet, amíg egy jóakarója finoman oda nem szólt neki: ” Talán érdemes lenne lecserélned az esernyődet barátom”. Ismerősömnek csak akkor “esett le a tantusz”… De csak egy pár pillanatra hökkent meg, mert biblia ismerő ember lévén, rögtön érezte, hogy ez most egy olyan spontán kiállás az igazság mellett, ami nem fogja “térdre kényszeríteni”… Így aztán még büszkébben hordozta a szúró napfény ellen, mindenféle szurkálódó tekintet ellenére is ezt az ősi jelképét a kereszténységnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük