Változások 2021 szeptembertől!

Tar Ildikó képzőművész tájképek, csendéletek, versek, fotók. Textilszobrászat magyar alapanyagokkal, ajándéktárgyak, szobrok, textilkövesítés, design. Tikotex workshop és online technikai bemutatók.

Változások 2021 szeptembertől!

Kedves látogatóim, érdeklődők! 

Fokozatosan felismertem merre van az az irány, amiben továbbra is örömmel és lelkesedéssel tudok haladni alkotótevékenységemben. Belső igény jelentkezett bennem, hogy a fő hangsúlyt továbbiakban az oktatás helyett, az alkotásra helyezzem. Ez nem azt jelenti, hogy a textilszobrász workshopok és egyéni foglalkozások teljesen el fognak maradni a jövőben. Hiszen visszatekintve 2015-ben kezdődött oktató tevékenységemre, azt látom, érdemes volt annyi energiát fektetnem abba, hogy sok embernek megtanítsam a textilszobrászat TikoTex technikai elemekkel kibővített gyakorlati megismertetését. Eredményességünket az is bizonyította, hogy sok ezer ember követte alkotótevékenységünk eredményeit a TikoTex Művészeti Alkotókör  facebook oldalán is, inspirációkat lelve munkáinkból. 

Azonban, minden alkotó tudja, hogy egy dolog az alkotásban elmerült lélek felüdülése, boldogsága, más dolog az, hogy munkánk értelmét akkor érezzük igazán, ha oly módon is elismerést, értékelést nyer, ha azokat megvásárolják. Ehhez a sok egyéb részlet megvalósulása mellett az is fontos kell legyen egy munkáját lelkiismeretesen végző kézműves alkotó számára, hogy törekedjen egyedien kimunkált, míves, igazán színvonalas termékek létrehozására. Természetesen ebben különböző tehetséggel, látásmóddal rendelkezünk, ami meghatározza tevékenységünk eredményét.

Magam részéről a továbbiakban külön szeretném választani, s ezzel művészibb szintre emelni a TikoTex márkanév alatt készített saját alkotásaimat. Azok lemásolásától pedig kérek mindenkit tartózkodni!

Ezzel párhuzamosan pedig továbbra is kész vagyok az egyéni foglalkozások résztvevőit mélyebben is bevezetni az általam kikísérletezett technikai fogások megismertetésébe. 

Az online bemutatóanyagok csökkentett témaválasztékkal, szétbontva lesznek elérhetők.

A budapesti workshopokra való jelentkezés lehetősége egyenlőre fennmarad. …de elsődlegesen az egyéni, személyre szabott foglalkozásokra szeretném irányítani a jelentkezőket.

A TikoTex Művészeti Alkotókör egy olyan kötetlen, szabad csoport, amely tagjait nem egy lista, vagy szerződés köt össze, hanem az egykori oktatójuktól szerzett tudásanyag, s annak gyakorlatban való eredményei. Így szinte láthatatlan, de eredményeit tekintve sikeres közösség, akikre nagyon büszke vagyok, és örömmel emlékezem vissza csoportos kiállításokra és egyéb rendezvényeinkre.

Kívánok nagyon eredményes alkotómunkát, sok sikert minden valamikori tanítványomnak!

Szeretettel, Tar Ildikó

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük